Peste 25.000 de băcăuani suferă de DIABET

În fiecare an, la data de 14 noiembrie, este marcată Ziua Mondială de Luptă Împotriva Diabetului Zaharat, o boală care afectează în prezent peste 25.000 de băcăuani. Tema campaniei de anul acesta este „Familia şi Diabetul” şi se urmăreşte creşterea conştientizării impactului pe care îl are diabetul nu doar asupra bolnavului, ci şi a familiei acestuia.
Astfel de acţiuni sunt mai mult decât necesare, având în vedere că de la un an la altul, numărul persoanelor care suferă de această afecţiune este în creştere.
„În judeţul Bacău, în primele nouă luni ale anului 2017, numărul total de bolnavi de diabet rămaşi în evidenţă era de 24.943. În aceeaşi perioadă a anului 2018, numărul bolnavilor de diabet rămaşi în eviedenţă era de 25.271”, a declarat Anda Dumitrescu, purtător de cuvânt la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bacău.

Pentru a marca acest eveniment, DSP Bacău va organiza, marţi, 13 noiembrie, o activitate de screening gratuit pentru populaţia generală (determinări ale glicemiei şi tensiunii arteriale) în comuna Strugari, din judeţul Bacău. Totodată, se vor continua activităţie de informare a populaţiei pentru a adopta un comportament care să prevină factorii de risc pentru diabet. Vor fi sesiuni de informare în şcoli, se vor distrbui materiale informative prin spitale, clinici şi prin asistenţii medicale comunitari şi mediatorii sanitari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.