Începe asfaltarea pe Calea Bârladului

Primăria Bacău anunță că a semnat contractul de execuție a asfaltării pe strada Calea Bârladului, o arteră care n-a fost în reparații în ultimii zece ani. Aceasta este într-o stare deplorabilă, iar autoritățile au fost de acord cu asfaltarea doar în urma protestului din luna august, când mai mulți cetățeni au blocat strada, nemulțumiți de condițiile de rulare. Municipalitatea a scos la licitație asfaltarea străzii, contractul fiind câștigat de Asocierea dintre SC EKY ROUTE SRL Tg.Frumos din județul Iași și SC DARCONS SRL din județul Neamț.

Calea Bârladului are 2000 m lungime, 14 m lățime, circulația derulându-se pe patru benzi. Lucrările pot dura între 4 și 6 săptămâni, în funcție de condițiile meteo. Proiectul presupune frezarea și turnarea de covor asfaltic bituminos la fir.

„Ordinul de începere a lucrărilor se va da după ce firmele vor depune garanția de bună execuție. Termenul este de 5 zile. Imediat ce se va ordinul și vremea va permite, vor începe lucrările”, a declarat Romică Chindruș, managerul public.

Lucrările vor costa aproximativ 3 milioane de lei cu TVA și au termen de finalizare 6 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.