Premierul Ludovic Orban: S-a luat decizia de a instala un spital modular la Bacău pentru a suplimenta capacitatea de tratare a pacienţilor infectaţi cu COVID-19

Premierul Ludovic Orban a declarat că guvernanţii au luat decizia de a instala un spital modular la Bacău pentru a suplimenta capacitatea de tratare a pacienţilor infectaţi cu COVID-19 şi a adăugat că autorităţile au soluţii pentru orice situaţie care ar putea să apară.

„La Bacău am luat decizia de a instala un spital modular care a fost achiziţionat de Unifarm pentru a suplimenta capacitatea de tratare, avem soluţii pentru orice situaţie care poate să apară. În mod clar urmărim ocuparea locurilor care sunt în spitalele destinate COVID şi în timpul ăsta pregătim şi alte spitale, asigurând circuite separate, astfel încât în cazul în care vom avea nevoie de locuri suplimentare în spitale, mai ales în secţiile de terapie intensivă, să putem să asigurăm aceste locuri de tratare”, a declarat Ludovic Orban, marţi, la TVR 1.

El a răspuns astfel întrebat dacă la momentul actual sistemul sanitar face faţă, având în vedere numărul îmbolnăvirilor cu COVID-19 şi faptul că sunt spitale, cum e cel de la Bacău, care lucrează la capacitate maximă şi sunt nevoite să mute pacienţi la alte unităţi medicale.

Premierul a adăugat că, în paralel, autorităţile pregătesc şi posibilitatea tratării persoanelor care sunt infectate cu COVID şi care au o simptomatologie uşoară sau sunt asimptomatice „în locuri de tratament de tip spaţiu hotelier care să poată să confere un anumit confort şi posibilitatea unei supravegheri medicale”.

„În ceea ce priveşte locurile în terapie intensivă, numărul de persoane care necesită internarea în secţiile de terapie intensivă este încă sub capacitatea noastră de tratare. Şi aici pregătim soluţii în cazul în care va creşte numărul celor care vor avea nevoie de terapie intensivă”, a mai afirmat Orban. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.