O sintagma din ce in ce mai auzita legată de redresarea economică a României, post pandemie este: patriotismul economic! Asta presupune ca eticheta: fabricat in România sa rezoneze atât de ofertant in mintea consumatorului încât sa fie dispus sa investească prioritar in produse facute aici mărind astfel debitul fluxului capitalului autohton.
Sigur că toți ne dorim sa trăim într-o țară cu o economie solidă. Ne bucura cand auzim că vreun producător român are succes în competiția cu străinii. Dar cum oare am putea împăca patriotismul economic cu instinctul firesc de cumpărător intr-o piața liberă, unde de cele mai multe ori produsele de import sunt și mai bune și mai ieftine decât cele care poarta eticheta fabricat in România?
Este teza patriotismului economic doar un predicat folosit de diverși politicieni strict in campania electorală sau chiar poate fi implementată cumva in conștiința publica ca fiind o posibilitate sigura de acumulare de capital autohton, reinvestit cu inteligenta pentru a dezvolta capacitățile țării pe principiile concurențiale ale pieții libere?
Aceasta este întrebarea la care ne vor raspunde in aceasta seara: Profesorul Avram Fițiu, subsecretar de stat la Agricultura , Adrian Rădulescu, presedintele Asociatiei Fermierilor, consultantul economic Andrei Caramitru și Petrisor Peiu coordonatorul Realitatea financiară.
Sursa: Realitatea Din PNL