Alege să devii pompier! Și tu poți fi erou! IGSU face angajări

Acum ai ocazia să te înscrii la Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti. Poți fi tu unul dintre viitori ofițeri ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență!

Pentru mai multe detalii legate de condiții și înscriere, te rugăm accesează următorul link:
 http://isujbv.ro/file/repository/2021/Anunturi/Concursuri/28.06/Anunt%20recrutare%20Academia%20de%20politie.pdf

Pentru anul de învățământ 2021–2022, locurile aprobate Inspectoratului General pentru Situații de Urgență la facultățile aparținând Academiei de Politie „Alexandru Ioan Cuza” sunt următoarele:

a) 38 de locuri (din care 1 loc pentru romi și 2 locuri pentru candidați proveniți din sistemul de protecției socială) la Facultatea de Pompieri (programul de studii „Instalații pentru construcții – pompieri”) – forma de învățământ cu frecvență 4 ani;

b) 2 locuri la Facultatea de Drept (programul de studii „Drept”) – forma de învățământ cu frecvență 4 ani;

Repartizarea candidaților pe locurile alocate IGSU la Facultatea de Drept (programul de studii „Drept”) se realizează ulterior admiterii și se ocupă de candidații admiși în ordinea mediilor de admitere și a opțiunilor.

Cererea-tip de înscriere, model 2021 (prevăzută în anexa nr. 2 la Dispoziția-cadru nr. II/17953/2019, cu modificările și completările ulterioare), se completează de către candidat în mod lizibil, se semnează și se transmite, exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail [email protected], în perioada 28 iunie – 11 iulie 2021, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

Condiții de recrutare

Condiţiile legale de recrutare a candidaţilor pentru admiterea în instituţiile de învăţământ pe locurile destinate formării iniţiale a cadrelor militare sunt următoarele: 
a)    să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România;
b)    să cunoască limba română, scris şi vorbit;
c)    să aibă capacitate deplină de exerciţiu;
d)    să fie apţi din punct de vedere medical, fizic şi psihologic;
e)    să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi sau să îi împlinească în cursul anului în care participă la concursul de admitere;
f)    să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat;
g)    să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate;
h)    să nu aibă antecedente penale, cu excepţia situaţiei când a intervenit reabilitarea;
i)    să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni;
j)    să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani;
k)    să nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege;
Aptitudinea/inaptitudinea prevăzută la litera d) se constată de structurile de specialitate ale MAI, printr-o examinare medicală şi evaluare psihologică, potrivit reglementărilor specifice în domeniu. În situaţia în care se constată inaptitudinea pentru oricare dintre situaţii, procedura de recrutare încetează pentru candidatul respectiv. Evaluarea psihologică se susţine înaintea examinării medicale.
Dovada îndeplinirii condiţiei prevăzute la litera lit. f) se face cu diplomă sau cu adeverinţă care îndeplineşte condiţiile de valabilitate, din care să rezulte faptul că au susţinut şi promovat examenul de bacalaureat.

Criterii specifice 

Criteriile specifice pentru recrutarea candidaţilor la examenele de admitere în instituţiile de învăţământ, forma de învăţământ cu frecvenţă, în vederea formării profesionale iniţiale, sunt următoarele:

a)    să aibă vârsta de până la 27 de ani, împliniţi în anul participării la concursul de admitere;
b)    să nu aibă tatuaje ori elemente ornamentale, de orice natură, aplicate, inserate sau implantate pe/în corp, neacoperite de vestimentaţie, în ţinuta de vară – verificarea cerinţei se realizează cu ocazia examinării medicale, criteriul specific nu se aplică pentru candidaţii de la Facultatea de Pompieri;
c)    să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media de cel puţin 9,00, cu excepţia candidaţilor care au absolvit instituţii de învăţământ de nivel liceal în state membre ale Uniunii Europene în care nu se evaluează prin notă/punctaj/calificativ purtarea elevului;
d)    să nu fi fost exmatriculaţi pentru abateri disciplinare dintr-o instituţie de învăţământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.