Poliţiştii de la combaterea criminalităţii organizate din Bacău, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.  Bacău, au efectuat două percheziţii domiciliare şi au pus în executare 5 mandate de aducere, la locuințele unor persoane bănuite de trafic de minori, proxenetism şi exploatarea cerşetoriei.

Potrivit anchetatorilor, suspecții ar fi racolat două fete de 11 şi 14 ani, pe care le-ar fi transportat şi adăpostit în scopul exploatării sexuale a acestora, în diverse locaţii, pe raza municipiilor Bacău şi Roman. Mai mult decât atât, fetele au fost obligate și să cerșească, iar în timp ce ele întindeau mâna să primească mila trecătorilor erau supravegheate îndeaproape de cei care le expoatau.

Doi bărbați, de 22 și 32 de ani, ambii din judeţul Neamţ, precum și un alt bărbat de 35 de ani, din judeţul Botoşani, au fost conduşi la sediul D.I.I.C.O.T. Bacău pentru audieri.

Cei doi bărbați din Neamț au fost reținuți pentru 24 de ore. Cel din Botoșani, în schimb, se află în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Iaşi, arestat în altă cauză. Toți trei urmează să fie prezentaţi Tribunalului Bacău, cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.