Atenție, acțiune, motor! La Onești sunt în plină desfășurare filmările pentru serialul “Bani negri (pentru zile albe)”, scris și regizat de Daniel Sandu și produs de HBO Europe.

Filmările au început pe 30 septembrie și se vor încheia pe 17 octombrie, iar mulți localnici au avut șansa de a făcea figurație în serialul HBO.

Autoritățile din Onești cred că filmările pentru serialul care va avea șase episoade reprezintă o șansă reală ca orașul să se dezvolte din punct de vedere turistic. De aceea, municipalitate face apel la toți locuitorii orașului să sprijinie așa cum pot echipele de filmare.

„Consider că această experiență este cât se poate de benefică pentru orașul nostru, pe lângă partea economică, nu trebuie neglijată nici latura turistică, Oneștiul beneficiind de promovare națională și internațională! Îmi doresc ca în aceste zile să acordăm actorilor şi echipei de producţie tot sprijinul nostru, chiar dacă în anumite zone se vor crea mici disfuncţionalităţi în traficul auto sau pietonal pentru scurte perioade de timp”, a transmis primarul Nicolae Gnatiuc.

Potrivit producătorilor, Oneștiul a fost ales ca platou de filmare “pentru geometria interesantă a străzilor şi clădirilor” şi pentru că este “plin de culoare, intensificând starea bună şi entuziasmul pe care le-am regăsit în scenariu”, după cum a declarat Johnathan Young, VP, Original Programming and Production, HBO Europe.