La finalul unei ședințe tensionate a Comitetului Executiv al PSD, ce a durat aproape șase ore, Viorica Dăncilă a anunțat că și-a dat demisia din funcția de președinte al Partidului Social Democrat.

În urma pasului făcut înapoi de Viorica Dăncilă, șef interimar al Partidului Social Democrat a devenit Marcel Ciolacu, care e președintele Camerei Deputaților.

Conducerea PSD de până acum a fost dizolvată, după ce vicepreședinții regionali, printre care și Dragoș Benea, lider al PSD Bacău, și-au dat demisiile.

Benea a fost însă cooptat să facă parte din conducerea interimară a PSD, care va funcționa până la congres.

Cosmin Necula, primarul municipiului Bacău exclus din partid, a lansat dimineață un atac virulent la adresa lui Dragoș Benea, căruia îi cere demisia din fruntea organizației județene a partidului.

“Pe 24 noiembrie baronul Benea a obținut un scor umilitor în Bacău (penultimul loc din Moldova) și a pierdut județul în favoarea PNL – (în curând o să înțelegeți și de ce a făcut acest blat). Pe 26 noiembrie Dragoș Benea îi cere demisia Vioricăi Dăncilă! Ipocrizie și ticăloșie fără limite!!! Benea obține un scor penibil la Bacău, însă îi cere demisia celei care pierde dezastruos, dar pe care a susținut-o până acum două zile. Mai mult, preia o nouă funcție de vicepreședinte în noua conducere a PSD.  Baronul – vicepreședinte regional cu cel mai mic scor obținut vreodată de PSD Bacău! Concluzia este una singură:Benea ar trebui să își dea demisia de la PSD Bacău! Să își asume eșecul spre care a dus organizația și să fie solidar cu Dăncilă. Altfel, de aici încolo impostura politică va conduce PSD Bacău”, a spus Cosmin Necula.