“Stranier” prins în flagrant în timp ce încerca să mituiască doi poliţişti din Bacău să “închidă ochii” că l-au prins băut la volan

Doi poliţişti din Bacău au refuzat, astăzi, oferta de mită venită din partea unui bărbat de 30 de ani. Acesta, băut fiind, fusese implicat într-un eveniment rutier minor. Ajunşi la faţa locului să cerceteze cazul, poliţiştii de la Serviciul Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene au primit o ofertă din partea conducătorului auto: le-a spus că le dă 300 de euro ca să nu-i facă dosar penal. Poliţiştii nu au declinat oferta, însă au sesizat Direcţia Generală Anticorupţie. Bărbatului i-a fost înscenat un flagrant, fiind prins în timp ce mituia poliţiştii.

Conform denunțului polițiștilor, tânărul fusese implicat într-un eveniment rutier, iar la testarea cu aparatul etilotest s-a constatat că a condus sub influența băuturilor alcoolice, sens în care a fost condus la Spitalul Județean Bacău în vederea prelevării probelor biologice, împrejurare în care le-a oferit lucrătorilor de poliție suma de bani refuzată categoric de către aceștia.

Ca urmare a actelor de procedură penală realizate de ofițerii S.J.A. Bacău, la percheziția efectuată asupra conducătorului auto a fost găsită suma de 1305 euro și 30 de lei, bani ridicați în vederea continuării cercetărilor”, se arată într-un comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie.

Bărbatul a fost audiat în calitate de suspect pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

El a fost pus sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile şi are interdicţia de a părăsi ţara. Încercarea sa de mituire a poliţiştilor l-ar putea lăsa fără locul de muncă, dat fiind că bărbatul lucrează în Germania şi venise în ţară ca să-şi petreacă vacanţa.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.