În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, în luna iulie,  au fost controlaţi  186 agenţi economici. Pentru neconformităţile depistate, au fost aplicate 24 sancţiuni contravenţionale  în valoare totală de 144.000 lei și 461 avertismente.

Tot in acest domeniu, au  fost inregistrate 12 comunicari de accidente, 10 soldate cu incapacitate temporară de muncă si 2 soldate cu decesul salariatilor.

Pe parcursul lunii iulie au fost efectuate 176 de controale privind respectarea Legii nr. 55 din 15 mai 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 din care 97 efectuate in colaborare cu alte institutii. Au fost aplicate 8 amenzi in valoare de 24.000 lei  si 215 avertismente  cu tot atatea masuri pentru remedierea deficientelor. Sanctiunile contraventionale au fost aplicate pentr : lipsa unei persoane desemnate pt verificarea temperaturii si triaj epidemiologic, firmele nu au revizuit evaluarea factorilor de risc in contextul pandemiei cu noul coronavirus si unii operatori economici nu au luat masuri sa afiseze la loc vizibil masurile cu privire la prevenirea imbolnavirii cu virusul Sars-CoV-2.

 

Principalele nereguli sanctionate au fost :

  • nerealizare masuri  dispuse la controlul anterior
  • instruire necorespunzatoare 
  • lipsa control medical 
  • neintocmire plan de prevenire si protectie 
  • echipamente de munca necorespunzatoare 

 

Pe parcursul lunii iulie 2020, au fost inregistrate 44  sesizari ,toate fiind solutionate. Majoritatea reclamatiilor au avut ca obiect neplata unor drepturi salariale.