35 de MORŢI pe şoselele din judeţul Bacău. Sfaturile poliţiştilor

Au fost 175 de accidente rutiere grave, în urma cărora s-au înregistrat şi 157 de răniţi grav.

Aceste este bilanţul tragediilor de pe şoselele din judeţul Bacău, din perioada ianuarie – august 2018. Poliţiştii băcăuani au acţionat zilnic, pe drumurile publice din judeţ, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere şi creşterea gradului de siguranţă rutieră.

Chiar şi aşa, au fost înregistrate 174 de accidente de circulație grave (cu 15 mai puține comparativ cu perioada similară a anului trecut), soldate cu 35 de morţi, în scădere cu 3 faţă de perioada similară a lui 2017) şi rănirea gravă a 157 de persoane, cu 24 mai puţine. În cele opt luni, s-au produs şi 318 accidente de circulație ușoare (-81), în urma cărora 415 de persoane (-115) au suferit leziuni ușoare.

„Principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave sunt viteza neadaptată la condiţiile de drum, indisciplina pietonală (traversare neregulamentară, pietoni pe partea carosabilă) şi neacordarea priorităţii de trecere (pietoni, auto)”, spune agent şef adjunct Cătălina Creţu, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău.

Pe fondul vitezei, s-au produs 35 de evenimente rutiere grave, în urma cărora şi-au pierdut viaţa 9 persoane, iar 36 au fost rănite grav.
Abaterile pietonilor au condus la producerea a 32 de accidente, soldate cu decesul a 11 persoane și rănirea gravă a altor 21, iar neacordarea priorităţii de trecere a generat 31 de evenimente, soldate cu moartea a 4 persoane și rănirea gravă a altor 30.

Sfaturile poliţiştilor:

– adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum şi de trafic
– respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau vehicule

– purtaţi îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante, de la lăsarea serii până în zorii zilei sau atunci când vizibilitatea este redusă, dacă vă deplasaţi pe drum în calitate de pietoni, biciclişti, căruţaşi, motociclişti

– traversaţi drumul perpendicular pe axa acestuia, numai prin locurile special amenajate şi semnalizate corespunzător, iar în lipsa acestora, în localităţi, pe la colţul străzii, numai după ce v-aţi asigurat că o puteţi face în siguranţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.