36 de străini, depistați cu ședere ilegală în județul Bacău

Potrivit Serviciului pentru Imigrări al judeţului Bacău, anul trecut, polițiștii de aici au desfășurat activități pentru şederea şi rezidenţa pe teritoriul României a unui număr de 1.868 de persoane, dintre care 1.296 din state terţe şi 572 cetăţeni ai Uniunii Europene/SEE/Confederaţia Elveţiană.

Cei mai mulţi străini sunt din Moldova, Turcia, Siria, China, Ucraina, Albania, Federația Rusă, S.U.A, iar din UE/SEE/CH, majoritatea sunt din Italia, Germania, Grecia, Marea Britanie şi Spania. Aceștia au ales țara noastră pentru reîntregirea familiei ori sunt membri de familie ai cetăţenilor români, alții pentru studii, angajare sau au ales să se stabileascp permanent aici.
“În ceea ce priveşte admisia în România, în perioada de referinţă au fost solutionate 58 de invitaţii, majoritatea fiind depuse pentru străini din Siria, Egipt, India şi Iran, 8 cereri de admisie în scopul reîntregirii familiei și 10 cereri de avize de muncă depuse de angajatori pentru încadrarea în muncă a unor străini care provin din: China, Turcia, Irak, Iran și Republica Moldova”, spun oficialii de la Serviciul pentru Imigrări Bacău.
Totodată, polițiștii au continuat și controalele pentru combatere șederii ilegale. Cu ocazia acestora, au fost depistaţi 36 de străini în situaţii ilegale, fiind emise 19 decizii de returnare, iar în 5 situații s-a aplicat măsura de nepermitere a intrării în România pe perioade cuprinse între 6 luni şi 5 ani. Anul trecut, agenții au aplicat și 85 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 14.000 de lei, pentru nerespectarea legislației privind regimul străinilor în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.