Romsilva: Scade numărul incendiilor din pădure. În judeţul Bacău au fost PATRU

Numărul incendiilor înregistrate în pădurile de stat administrate de Romsilva a scăzut foarte mult, în primul semestru al acestui an, în comparaţie cu perioada similară a anului trecut.
Au fost, aşadar, 28 de incendii de pădure, în timp ce anul trecut, în acelaşi interval de timp, s-au înregistrat 199 de incendii în pădurile administrate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva.

„În urma acestor incendii au fost afectate 84,2 hectare de pădure, din care 57,4 hectare la nivelul litierei şi 26,7 hectare în suprafeţe de pădure regenerate natural sau artificial. Incendiile au distrus 146.550 de puieţi forestieri plantaţi în campaniile anterioare de împăduriri, valoarea pagubelor fiind de 233.537 de lei. Din acestea, cele mai multe incendii, câte patru, s-au produs în pădurile de stat din judeţele Bacău şi Caraş – Severin, în timp ce pagubele cele mai însemnate au fost produse în urma celor două incendii produse pe raza Direcţiei Silvice Maramureş, unde au fost distruşi 111.350 de puieţi forestieri plantaţi anterior”, se arată într-un comunicat al Romsilva.
Cele mai multe incendii, 22, s-au produs în luna aprilie, când condiţiile climatice au favorizat producerea incendiilor de pădure.

La sfârşitul lunii aprilie, a izbucnit un incendiu şi în pădurea din satul Apa Asău, comuna Asău, judeţul Bacău, care a afectat 6 ha de litieră. Peste 120 de pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Uregenţă (ISU) Bacău, 30 de lucrători de la Ocolul Silvic Asău și 20 de voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență au acţionat şi au reuşit să stingă vâlvătaia. Deşi terenul era greu accesibil, salvatorii au transportat în pădure rezervoare pe care le-au umplut cu apă cu ajutorul pompelor, dintr-un pârâu aflat în apropiere, şi aşa au reuşit să lichideze focarele înainte să se extindă.

Foto: ISU Bacău

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.