Orașului Bacău îi lipsește un contract de deszăpezire

Din cauza ninsorilor din ultimele zile, Inspectorul General Școlar Bacău a suspendat pentru cel puțin o zi cursurile în două unități școlare, din comuna Berești Tazlău și Dămienești, urmând ca orele să fie recuperate în săptămânile următoare. Măsura a fost anunțată în cadrul unei ședințe a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, unde reprezentanții
Inspectoratul de Politie Judetean Bacău au informat că au fost aplicate 12 amenzi participanților la trafic care nu aveau vehiculele echipate corespunzător sezonului de iarnă.
Subprefectul județului, Valentin Ivancea a cerut firmelor care au contracte de deszăpezire să acționeze mult mai efficient. De menționat că din cauza căderilor de zăpadă din ultimele zile, intrările în municipiul Bacău au fost blocate mai ales de mașini de mare tonaj, care nu au mai putut ănainta. S-au format cozi de kilometri, la care șoferii au așteptat ore bune pentru a se putea pune în mișcare.
Potrivit informării reprezentantului Administrației Naționale de Meteorologie Bacău, în următoarele ore sunt prognozate fenomene de polei, precipitații moderate cantitativ de ploaie, ninsoare, dar și precipitații mixte, în special în zona de munte, în zona de graniță cu județul Vrancea, precum și intensificări ale vântului.
Toți cetățenii participanți la trafic sunt rugați să se adapteze condițiilor meteorologice specifice de iarnă și să echipeze corespunzător vehiculele, precum și să se informeze cu privire la condiția drumurilor de interes, astfel încât să se evite situațiile de urgență și să se asigure buna circulație în trafic.
Pe drumurile județene, deszăpezirea este făcută de asocierea Conextrust – Aquapark, în baza unui contract pe patru ani. Pe drumurile naționale acționează firmele Florconstruct SRL, Rad-Trans și Trans Carpați Onești, în baza unui contract valabil până în 2020. În municipiul Bacău nu există încă un operator desemnat, fiindcă se evalează încă ofertele. Deocamdată, se acționează cu utilajele Direcției Salubrizare, Agrement, Parcuri, din cadrul Primăriei, care însă sunt prea puține pentru a face față căderilor de zăpadă cum au fost zilele trecute. Alegerea unui operator de deszăpezire se va face abia pe 12 decembrie, dată până la care mai sunt de aștepat ninsori, conform prognozelor meteo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.