FOTO: Lucrările la Centura Bacăului avansează, dar sunt blocate. Explicația paradoxului ține de…statul român

Asociația Pro Infrastructură continuă să monitorizeze lucrările la Varianta Ocolitoare a Municipiului Bacău, care include și primii kilometri de autostradă din Moldova.  Un membru al asociației a fost pe teren și a surprins în imagini stadiul lucrărilor, trăgând și câteva concluzii.

În primul rând, constructorul se achită mai mult decât onorabil de contract. Lucrările sunt avansate în multe puncte. În altele însă trenează, dar nu din vina lui, ci din cea a statului român.

“Constructorul (UMB) este în continuare foarte bine mobilizat. Se avansează în multe zone critice, de exemplu la podul peste Bistrița (unde a apărut o macara de mare tonaj, iar pista de producție grinzi este aproape gata) sau în sectorul Ruși-Ciutea (se execută piloți cu două foreze).

Din păcate, sunt destule puncte unde lucrările sunt blocate: exproprierile nu sunt gata, relocările de utilități trenează, descărcarea arheologică înaintează foarte greu’, spun cei de la Asociația Pro Infrastructură.

Membrii asociației sunt însă optimiști dat fiind progresul vizibil și determinarea constructorului și cred că pe anumite porțiuni ale centurii se va putea circula chiar din 2020.

Mai multe despre raportul Asociației Pro Infrastructură găsiți aici.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.