FOTO: Cum se pregătesc jandarmii din Bacău să țină piept hoților de țiței

Furtul de țiței direct din magistralele de petrol nu reprezintă o noutate. Deși cazurile de acest gen nu mai sunt la fel de dese ca în anii din urmă, încă mai sunt hoți care dau lovituri la conducte.

150 de km de conducte magistrale din județul Bacău sunt păzite, prin misiuni de patrulare, de jandarmii băcăuani.

Deși în ultimul an nu a fost raportat nici un furt de țiței din magistrale, jandarmii se antrenează periodic, astfel încât să fie pregătiți să intervină prompt în situații reale.

Un astfel de exercițiu a avut loc și astăzi, pe raza localităților Tg. Ocna – Slănic Moldova. Potrivit scenariului, un grup de infractori a fost surprins chiar când se pregătea să dea lovitura, iar intervenția jandarmilor a respectat întru totul planul de acțiune în astfel de situații. În baza scenariului, cei patru bărbați care încercau să fure petrol au fost reținuți, iar vehiculul cu care voiau să transporte țițeiul a fost ridicat în vederea confiscării.

Pregătirea pentru cele mai probabile situații este o constantă a activității noastre, prin care urmărim perfecționarea modului de acțiune și verificarea capacității  (inclusiv logistice) de a gestiona toată gama de incidente care poate apărea pe timpul misiunilor zilnice”,  a declarat Alexandra Dănculea, purtătorul de cuvânt al IJJ Bacău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.