Educatoare din Bacău, amendată cu 2000 de lei pentru că le-a dat copiilor cornuri mucegăite

O educatoare din satul Frumușelu, comuna Glăvănești, a primit o amendă de 2000 de lei de la Direcția de Sănătate Publică după ce le-a împărțit copiilor cornuri mucegăite, în cadrul programului “Lapte și corn”.

S-a întâmplat la începutul săptămânii, când 5 copii au primit de la cadrul didactic produsele mucegăite.

Cornurile fuseseră distribuite în grădiniță vinerea trecută, când cei 5 copii lipsiseră de la ore. Ea nu le-a trimis înapoi în depozit, iar cornurile rămase peste week-end în clasă, au mucegăit. Luni, când copiii care lipsiseră au venit la grădiniță, ea le-a împărțit copiilor care fuseseră absenți, fără să le verifice.

Copiii nu le-au mâncat, dar mama unuia dintre ei, revoltată, a făcut o poză, pe care a postat-o pe Facebook.

Inspectorii Direcției de Sănătate Publică Bacău s-au autosesizat și au descins la grădinița din Frumușelu, unde au aflat întreaga poveste.

Educatoarea neglijentă a fost amendată cu 2000 de lei.

Nu a scăpat însă de amendă nici responsabilul din școală cu împărțirea produselor din cadrul programului, după ce inspectorii DSP au constatat că acesta nu absolvise un curs obligatoriu pentru a se putea ocupa de gestionarea programului la nivelul unității.

S-a constatat că persoana responsabilă nu deține dovada absolvirii cursului Noțiuni fundamentale de igienă, conform prevederilor Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1225/2003”, au transmis reprezentanții DSP Bacău, care în acest caz au aplicat o amendă de 1000 de lei, maximul prevăzut de lege.

S-a transmis o informare și către Inspectoratul Școlar al Județului Bacău și s-a dispus, cu termen imediat, luarea tuturor măsurilor cu privire la informarea conducerii tuturor unităților de învățământ pentru preşcolarii din grădiniţele cu program normal de 4 ore de stat autorizate/acreditate şi particulare acreditate şi pentru elevii din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi particular, a prevederilor Hotărârii  nr. 640/2017, pentru aprobarea Programului pentru şcoli al României în perioada 2017 – 2023 şi pentru stabilirea bugetului pentru implementarea acestuia în anul şcolar 2017 – 2018, cu modificările și completările ulterioare și a instruirii persoanelor responsabile, în acest sens”, au mai transmis reprezentanții DSP Bacău.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.