Astăzi începe în Bacău „Hunting Moldavia – Târgul Internațional de Vânătoare și Pescuit”. Nu lipsesc trofeele lui Ceaușescu și bucătăria cu specific vânătoresc și pescăresc

Începând de astăzi și până duminică, băcăuanii împătimiți ai vânătorii și pescuitului, dar și gurmanzii și pasionații de mișcare și drumeții au o singură țintă: „Hunting Moldavia – Târgul Internațional de Vânătoare și Pescuit”. Evenimentul va avea loc în perioada 25-27 octombrie la Clubul de Sport din Bacău, str. Arcadie Șeptilici nr. 5, și include, printre altele, expoziție cinegetică profesionistă și relevantă pentru România, de valoare internațională, cu participarea Muzeului Cinegetic Național „POSADA” (ROMSILVA), a unor direcții silvice județene, a altor asociații de vânătoare și pescuit sau a persoanelor fizice ce dețin colecții de trofee medaliate și expoziție cinegetică aparținând Muzeului de Științele Naturii „Ion Borcea” Bacău. În cadrul expoziţiei vor fi expuse diverse trofee de vânătoare (muflon, capră neagră, cerb lopătar, cerb carpatin, mistreţ, urs), cea mai mare parte a exponatelor provenind de la Muzeul Cinegetic Posada şi aflate în custodia Muzeului de Ştiinţele Naturii Bacău. Iubitorii de cinegetică vor putea admira trofee ale unor animale vânate de Nicolae Ceauşescu, medaliate cu aur, argint sau bronz la concursuri internaţionale de profil. Nu vor lipsi echipamentele optice, articolele meșteșugărești, sculpturile în lemn și os, obiecte de iluminat și de artă tradițională pentru amenajări interioare. Evident, ca la orice manifestare de profil, nu lipsesc prezentările de rețete culinare și expoziție cu vânzare de produse tradiționale și vânătorești și un concurs de gastronomie vânătorească și pescărească cu acordarea de premii atractive.

Sfaturi pentru pescarii începători și noutăți pentru cei experimentați

Un loc aparte în cadrul „Hunting Moldavia – Târgul Internațional de Vânătoare și Pescuit” îl reprezintă standurile dedicate pescarilor, unde vor fi prezentate noutăți la nivel regional și național; lansare magazin online cu articole de pescuit – www.pescarulroman.ro și acordare de vouchere, reprezentând discount de 10 % la produsele comandate pe www.pescarulroman.ro, cu ridicare din magazinul din Bacău.La fiecare 2 ore are loc o prezentare de preparare de nadă, pentru pescuit la diverse specii – prezintă Florin Lozincă.La fiecare 2 ore are loc o prezentare de preparare de nadă ten, pentru pescuit la diverse specii – prezintă Florin Lozincă (Vineri: 12.00, 14.00, 16.00, 18.00; Sâmbătă: 10.00, 12.00. 14.00. 16.00, 18.00; Duminică: 10.00, 12.00). Printre atracțiile pentru pescari se mai numără: colare de Viermi – prezintă Toni Stanciu; alegerea culorii nălucii la răpitori – prezintă Adrian Turcu; concurs pe precizia aruncării la spining – prezentare outdoor, Florin Lozincă; legarea cârligelor, la crap și la alte specii de pește, în funcție de montura utilizată – prezentare Florin Lozincă. Programul de vizitare: vineri între orele 11.00 – 19.00, sâmbătă între orele 9.00 – 19.00 și duminică între orele 9.00 – 14.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.