GALERIE FOTO: Bacăul a devenit orașul cu cele mai multe picturi murale care purifică aerul din Europa!

Asociația Ingenious Drama, care a inițiat proiectul ZidArt, implementat de Asociația Act for Tomorrow, anunță că Bacăul a devenit orașul cu cele mai multe picturi murale care purifică aerul din Europa. În doar două luni, 10 lucrări de artă murală au fost realizate cu vopsea purificatoare Airlite. Acestea se întind pe o suprafață totală de 700 mp și nu numai că au schimbat fața orașului, dându-i culoare, ci purifică și aerul, la fel ca o pădure de 700 de metri pătrați. Asta pentru că toate picturile murale sunt realizate cu o vopsea specială, care elimină substanțele poluante din aer, reduce costurile și consumul de energie ale aparatelor de aer condiționat și reduce emisiile gazelor cu efect de seră, care cauzează schimbările climatice.

Fiecare pictură în parte are și un puternic mesaj social. Cele mai multe lucrări sunt centrate pe transmiterea unui mesaj de solidaritate cu grupurile vulnerabile din România și aduc în atenția oamenilor problemele întâmpinate de persoanele cu dizabilități, adolescentele însărcinate ori minoritățile etnice. O altă parte a lucrărilor abordează teme culturale sau de mediu. Proiectul cuprinde și prima lucrare din lume dedicată nevăzătorilor, tradusă în limbajul Braille.

Lucrările au fost realizate de artiști români printre care se numără: Obie PlatonCristian Scutaru , Kaps Crew , Monk InkAndreea TOMACometeCatalin MoraruFlorin Radu şi By Ronin.

ImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.