Peste 1100 de polițiști, jandarmi și pompieri mobilizați pentru alegerile de duminică

La nivelul judeţului Bacău, instituţiile din subordinea Ministerului Afacerilor Interne au luat toate măsurile, conform  competențelor stabilite prin lege, pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică, pe întreaga durată a desfăşurării alegerilor pentru Preşedintele României, din data de 10 noiembrie 2019.

Aceste măsuri urmăresc buna derulare a procesului electoral, precum şi un mod de acţiune corect şi echidistant al poliţiştilor şi al celorlalţi angajaţi ai M.A.I..

În data de 10 noiembrie, la nivelul judeţului Bacău vor acţiona peste 1.100 de poliţişti, jandarmi şi pompieri, alături de celelalte forţe ale Ministerului Afacerilor Interne, care vor fi  angrenați în activităţile dispuse pentru buna desfăşurare a scrutinului electoral, în vederea asigurării măsurilor de pază şi protecţie  a secţiilor de votare, precum și pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice și pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.

Acestora li se vor adăuga polițiști care vor desfășura activități în vederea gestionării posibilelor incidente cu caracter electoral.

Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, vor fi asigurate rezerve și echipe operative, pregătite să intervină. 177 de polițiști vor fi constituiți în echipe operative, sprijiniți de luptători pentru acțiuni speciale și alături de jandarmi și poliţişti locali.

“Pentru prevenirea unor evenimente negative, vă recomandăm să respectați legislația electorală și regulile de conviețuire socială.

Sesizați orice încălcare a prevederilor legale la numărul unic de urgență 112 sau celui mai apropiat reprezentant M.A.I.!”, au transmis reprezentanții IPJ Bacău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.