Hoți, depistați de polițiști în urma unei percheziții domiciliare

Poliţiştii au identificat şi depistat două persoane bănuite de comiterea mai multor furturi pe raza municipiului Bacău şi a oraşului Buhuşi. Un bărbat de 40 ani a fost reţinut pentru 24 de ore sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat iar un tânăr de 26 ani este cercetat în stare de libertate pentru comiterea infracţiunii de favorizare a făptuitorului.

Urmare a sesizărilor primite de poliţişti în perioada ianuarie-aprilie a acestui an cu privire la comiterea unor furturi pe raza municipiului Bacău precum şi pe raza oraşului Buhuşi, s-au întocmit dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat: în luna ianuarie a fost sesizată sustragerea unei borsete dintr-o autoutilitară parcată pe raza oraşului Buhuşi, borsetă care conţinea suma de 10.000 lei, în luna februarie a fost sesizat furtul unei genţi cu bunuri dintr-un autoturism aflat în municipiul Bacău, prejudiciul estimat fiind de 60.000 lei, în luna martie persoane necunoscute au spart un autoturism tot în municipiul Bacău, cauzând un prejudidiu de aproximativ 2.000 lei şi în luna aprilie persoane necunoscute au pătruns prin efracţie în imobilul unei societăţi comerciale din oraşul Buhuşi de unde au sustras un număr de 2500 pachete de ţigări şi suma de 9.100 lei.

La data de 6 iulie, urmare a activităţilor specifice desfăşurate şi în baza autorizaţiilor de percheziţie domiciliară emise de către Judecătoria Bacău, poliţiştii au efectuat percheziţii în locaţii din municipiul Bacău şi într-un imobil din comuna Corbasca, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău.

Astfel, au fost depistaţi doi bărbaţi bănuiţi de comiterea faptelor sesizate. Un bărbat de 40 ani a fost reţinut pentru 24 de ore sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat iar un tânăr de 26 ani este cercetat în stare de libertate pentru comiterea infracţiunii de favorizare a făptuitorului.

Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale şi recuperarea prejudiciului cauzat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.