Acțiuni pentru siguranța traficului rutier

Peste 50 de polițiști avizați să desfășoare activități pe linie rutieră sunt în trafic, zilnic, pentru siguranța cetățenilor.  Astfel, la data de 12 mai a.c., Serviciul Rutier Bacău și formaţiunile rutiere din cadrul inspectoratului au organizat şi executat acțiuni preventiv-reactive pe raza județului pentru prevenirea abaterilor rutiere.

În cadrul activităţilor au fost constatate 4 infracțiuni rutiere și au fost aplicate 126 sancţiuni contravenționale. Au fost reținute 42 permise de conducere şi au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

În contextul constatărilor infracţiunilor rutiere, poliţiştii din Moineşti au depistat un bărbat de 53 ani, din comuna Balcani, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 156A, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

Bărbatul în cauză a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 1,43 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Totodată, poliţiştii rutieri prezenţi ieri pe E 85, au reţinut permisele de conducere ale conducătorilor auto care au fost depistaţi circulând peste limita legală de viteză. Viteza maximă înregistrată de aparatul radar a fost de 144 km/h, conducătorul auto în cauză deplasându-se pe raza localităţii Răcăciuni, pe direcţia Bucureşti- Bacău.

Prezenţa efectivelor rutiere pe drumurile din judeţ constitue o componentă importantă a prevenirii abaterilor rutiere, însă deciziile, acțiunile/inacțiunile și manevrele neadecvate din trafic ale șoferilor, precum şi starea în care se află șoferul (neatenție, oboseală, conducere sub influența alcoolului) pot conduce la producerea de accidente.

Sursa: Realitatea de Bacau

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.