A fost ridicat filtrul împotriva pestei porcine, din comuna Sascut

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, condus de prefectul județului Bacău, Maricica Luminița Coșa și subprefectul Valentin Ivancea, s-a reunit pentru a lua noi măsuri împotriva amenințării pestei porcine. Județul Bacău a fost ocolit până acum de această problemă, dar măsuri de protecție au fost luate, dat fiind că unele cazuri de pesteă au fost semnalate în Vrancea, la granița cu Bacăul. În urma analizei realizate de prefectul județului privind asigurarea protecției împotriva acestui virus, a fost aprobată ridicarea filtrului de control și dezinfecție instalat în localitatea Sascut, pe drumul național DN 2.
De menționat, totuși, că pentru prevenirea extinderii pestei porcine africane, autorităţile băcăuane au instituit opt filtre rutiere de control, în cadrul cărora, zilele trecute, au fost identificate două transporturi de suine vii, care nu erau în regulă.
Este vorba despre un total de 16 porci, care nu au putut fi identificaţi, nu se respecta legislaţia sanitară privind transportul şi nici restricţiile impuse în zonele de protecţie şi supraveghere a focarului de Pestă Porcină Africană, din județul Vrancea. În urma acestor abateri, inspectorii au luat măsuri. În ultima săptămână, în loboratoarele DSVSA Bacău au fost analizate aproape 120 de probe, 90 la sută provenind de la porci mistreţi vânaţi, iar rezultatele nu au confirmat prezenţa virusului pestei porcine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.