Acţiuni de audit financiar ale Curţii de Conturi la 15 primării din judeţul Bacău

Curtea de Conturi a României a anunţat controalele pe care le va desfăşura până la sfârşitul acestui an. Sunt stabilite sute de verificări în toată ţara şi dintre acestea, 15 proceduri de audit financiar vor fi efectuate, în perioada august – noiembrie, la tot atâtea primării din judeţul Bacău.
Este vorba mai exact despre audit-financiar asupra conturilor anuale de execuţie bugetară ale Unităţilor Administrativ Teritorial (UAT) Bogdăneşti, Mănăstirea Caşin, Solonţ, Corbasca, Zemeş, Tătărăşti, Ungureni, Pârgăreşti, Oituz, Coloneşti, Săuceşti, Nicolae Bălcescu, Letea Veche, Ştefan cel Mare şi Căiuţi.

„Publicarea programului de activitate se încadrează în operațiunile și activitățile realizate de Instituțiile Supreme de Audit (SAI) pentru care standardele INTOSAI recomandă transparență și responsabilitate. În acest sens, Curtea de Conturi a României realizează un pas important în comunicarea cu entitățile auditate cu privire la planificarea misiunilor de audit, inclusiv tematica acestora, asigurând deopotrivă și accesul publicului la informațiile referitoare la activitățile instituției. Totodată, publicarea programului de activitate al Curții de Conturi reprezintă o nouă abordare a conducerii instituției față de propriile structuri prin facilitarea unei mai bune derulări a procesului de asigurare, consiliere și evaluare în cadrul misiunilor de audit”, se arată într-un comunicat al Curţii de Conturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.