Adevărata dimensiune a dezastrului Covid. Cea mai detaliată radiografie dezvăluie cum arată, de fapt, plămânii după infectare – FOTO

Pentru marea majoritate a pacienților infectați, Covid începe și se termină în plămâni. Într-o fotografie făcută publică de National Geographic, se poate vedea cât de grav este afectat plămânul în infecția cu coronavirus. Imediat ce virusul se instalează în corp, sistemul imunitar reacționează. În unele cazuri, însă, consecințele sunt fatale. 

 

Național Geographic a publicat o radiografie făcută la cel mai mare și performant computer tomograf – HiP-CT scan.

În imagine se vede impactul virusului Covid asupra plămânului unui pacient în vârstă de 54 de ani – vasele de sânge active sunt roșii, cele blocate sunt galbene și spațiile aeriene sunt colorate cu cyan (albastru-verzui). IMAGINEA POATE FI VĂZUTĂ AICI.

 

„Pentru prima dată în istoria medicinei, putem vedea cum arată un plămân trecut prin infecția cu coronavirus”, a declarat Claire Walsh, profesor doctor în cadrul UCL (University College London).

La fârșitul lunii mai 2020, cercetătorii erau extrem de curioși să vadă cum arată, în cele mai mici detalii, organele afectate de boală.

 

Paul Tafforeau trebuia să dezvolte o tehnologie cu raxe-x care să permită scanarea unui organ colapsat de Covid. 

Când Paul a văzut primele radiografii experimentale pe care le-a făcut plămânului unei victime Covid, a crezut că a ratat experimentul. 

Cu ajutorul computerului tomograf HiP, cercetătorii au putut observa adevărata dimensiune a dezastrului provocat de infecția cu coronavirus. Computerul tomograf permitea vizualizarea celor mai mici vase de sânge și chiar a celulelor. 

Tehnica face posibilă realizarea unor imagini fidele a modului în care virusul Covid afectează organele interne. În plus, se poate vedea felul în care vasele de sânge din plămânii afectați sunt redesenate de boală. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.