Alcoolemie record descoperită de polițiști în cazul unui băcăuan care a petrecut prea mult de Ziua Femeii

Un bărbat de 48 de ani din municipiul Bacău a reușit să-i șocheze pe polițiștii de la circulație. Șoferul a fost tras pe dreapta de agenți, cărora li s-a părut suspect stilul de condus al acestuia. Pentru că în momentul în care a deschis geamul, polițistul s-a înverzit din cauza mirosului de băutură, a urmat testarea cu etilotestul. Aparatul Drager a indicat o alcoolemie uluitoare, de 1,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. Practic, la o asemenea alcoolemie, bărbatul ar fi trebuit să fie în comă alcoolică. Șoferul a fost condus la spital, dar a refuzat să i se ia sânge pentru stabilirea alcoolemiei. Șoferului i-a fost întocmit dosar penal pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea mostrelor biologice de sânge.

Pentru că azi, în mod tradițional, bărbații petrec de ziua Sfinților Mucenici și încearcă (unii reușesc) să bea 40 de pahare, polițiștii vor intensifica verificările în trafic.

Polițiștii recomandă celor care sărbătoresc Ziua Sfinților 40 de Mucenici să nu conducă autovehicule dacă au consumat alcool și să nu se urce în mașină cu cineva care este la volan sub influența alcoolului sau a altor substanțe’, au transmis reprezentanții IPJ Bacău.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.