Alertă meteo. România, lovită de fenomene meteo EXTREME: vijelii și grindină

Administrația Națională de Meteorologie a emis, astăzi, o atenționare cod galben de vreme rea, valabilă pentru mai multe zone din țară.

Potrivit ANM, în intervalul 19 mai, ora 13:30 – 21 mai, ora 21:00, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și căderi de grindină.           

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și pe arii restrânse30…35 l/mp.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ  COD GALBEN 

Interval de valabilitate: 19 mai, ora 21:00 – 20 mai, ora 08:00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții;          

În intervalul menționat, în Oltenia, sudul Banatului și în vestul Carpaților Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp

Imagine

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ  COD GALBEN

Interval de valabilitate: 20 mai, ora 08:00 – 21 mai, ora 18:00
Fenomene vizate:instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate
Zone afectate: conform textului și hărții;

În intervalul menționat, în Oltenia, Banat, Muntenia, Dobrogea și în cea mai mare parte a Transilvaniei și Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, intensificări ale vântului cu viteze în general de 60…70 km/h, grindină și averse torențiale.  

Imagine    

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25…30 l/mp și local 40…60 l/mp, cu precădere în Oltenia și în zona Carpaților Meridionali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.