Alexandru Rafila, despre evoluția coronavirusului în România în ultimele zile

 

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății a fost invitatul Mădălinei Dobrovolschi la Realitatea PLUS. Președintele Societății Române de Microbiologie a vorbit despre evoluția coronavirusului în România în ultimele zile.

 

Alexandru Rafila: „E o creștere apreciabilă, dar rămâne să vedem dacă e o întâmplare sau dacă e un trend. Depinde și câte teste au fost prelevate. Nu cred că este o schimbare în transmiterea comunitară a bolii. Nu este exclus să apară noi focare în anumite zone. În Israel a crescut brusc numărul de cazuri, pentru că a apărut virusul în anumite școli. Și s-au închis exact acele școli. Și noi vom trata focarele propriu-zise. Măsurile luate până în acest moment vor continua să-și facă efectul. Contează dacă avem comunități mai mult sau mai puțin compliante. Vorbim de relaxarea instituțiilor, dar și de relaxarea indivizilor. Cred că putem avea o vară liniștită pe fondul acestui trend în scădere al virusului.”

Economia ar trebui să repornească și să nu se mai oprească. Și învățământul trebuie să repornească. Importantă e atitudinea fiecăruia dintre noi. Este la modă să spui că virusul nu există și că măsurile au fost exagerate. Dar avem de 5-6 ori mai puține cazuri și victime decât în vestul Europei”, a precizat reprezentantul României la OMS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.