Alexandru Rafila: „Mortalitatea COVID-19 în acest moment e mai mică de 8-10 ori decât în luna octombrie”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, susține că mortalitatea generată de COVID-19 este în prezent de 8-10 ori mai mică decât în luna octombrie 2021, la același număr de infectări. 

Din punct de vedere al mortalităţii, în acest moment, faţă de situaţia similară din luna octombrie, când se înregistra acelaşi număr de cazuri, mortalitatea este de circa 8 – 10 ori mai mică decât în luna octombrie”, a declarat, miercuri, ministrul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila.

În plus, ministrul Sănătății a declarat că va fi un control mai bun al epidemiei în România datorită creșterii testării. „Un caz diagnosticat şi izolat automat nu va mai transmite boala şi cred că ăsta este un mare câştig, pe de o parte. Pe de altă parte, o persoană care este diagnosticată de la începutul bolii poate să beneficieze, aşa cum trebuie, de asistenţă de sănătate din timp şi nu ajunge în stadii tardive ale bolii, greu controlabile, care au dus, aţi văzut, la o mortalitate foarte mare”, a explicat ministrul Alexandru Rafila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.