Ambrozia a ajuns în atenţia autorităţilor. Ce trebuie să facă primăriile

Una dintre cele mai periculoase buruieni pentru sănătatea populaţiei, ambrozia, a ajuns în sfârşit în atenţia autorităţilor. Astăzi, la sediul Instituţiei Prefectului Bacău a avut loc ședința Comsiei mixte de control a respectării obligațiilor de prevenire, combatere și distrugere a buruienii ambrozia la nivelul județului Bacău.

Subprefectul Valetin Ivancea s-a aşezat la masa discuţiei cu directorul executiv al Direcției Județene pentru Agricultură, Simona Barzaghideanu, care a prezentat Regulamentul de Organizare și Funcționare al comisiei, activitățile desfășurate până acum pentru respectarea legi, dar şi cu specialiști de la Garda de Mediu, DSP. Până acum au fost informate unitățile administrativ-teritoriale cu privire la această buruiană, dar şi cu privire la acțiunile pe care sunt obligate să le desfășoare, etapizat, în anumite perioade ale anului.

Totodată, Prefectura Bacău solicită autorităților publice locale realizarea, în prima parte a acestei luni, a centralizatorului cu suprafețele de teren pe care s-a constatat existența buruienii ambrozia şi să se aplice somaţii acolo unde au fost identificate focare de infestare.
De combaterea acestei buruieni trebuie să se ocupe proprietarii sau deținătorii de terenuri, beneficiarii lucrărilor de construcții, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole. În caz contrar, se vor aplica amenzi care pot ajunge până la 5.000 de lei, potrivit unei legi adoptată de Parlament la începutul anului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.