Ambulatoriul Spitalului TBC va fi modernizat

Consilierii locali băcăuani se vor reuni la sfârșitul săptămânii într-o ședință extraordinară pentru a aproba studiul de fezabilitate al proiectului de modernizare și extindere al Ambulatoriului Spitalului TBC.

Singura unitate medicală cu acest profil din județ, care deservește peste 580 de mii de persoane, trebuie să treacă printr-un proces de modernizare urgent, întrucât nu a beneficiat de reparații majore niciodată. În plus, aparatura este depășită moral și fizic. Din acest motiv, conducerea spitalului va depune un proiect amplu de reabilitare, extindere și dotare pentru finanțare prin POR.

Se vor face intervenții majore atât la sistemele structurale, cât și la instalații, tâmplărie, pardoseli, tavane, finisaje interioare și exterioare. Printre lucrările propuse se numără și extinderea pe verticală a ambulatoriului, cu o mansardă și pe orizontală, fiind planificată realizarea unui acces la demisolul ambulatoriului, tip curte engleză, realizarea unui lift exterior și a unei platforme tehnice, în continuarea clădirii existente. Lucrările vor costa 11,7 milioane de lei, iar cofinanțarea primăriei, dacă proiectul va fi acceptat de ADR NE, va fi de doar 1 milion de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.