Apă cu debit redus în municipiul Bacău, din cauza inundațiilor (UPDATE)

UPDATE: Compania de Apă Bacău a decis reducerea debitului de apă furnizat populației, pentru că stația de tratare nu face față eliminării turbidității. Iată comunicatul Companiei de Apă: ”Urmare a fenomenelor meteorologice din ultimele zile, s-a înregistrat o creștere a turbidității (grad de limpezime) apei brute provenite din acumularea Valea Uzului peste limitele normale care permit tratarea acesteia. Conform monitorizării efectuate de către personalul S.C. CRAB S.A., nivelul turbidității apei brute preluatp din barajul Poiana Uzului a continuat să crească peste limita maximă admisă în procesul de tratare. În aceste condiții, pentru a putea asigura o tratare corespunzătoare a apei potabile, suntem nevoiți să procedăm la reducerea debitului de apă brută preluat din această sursă.

Ca urmare, programul de furnizare a apei potabile, la parametrii normali, în ziua de 03.07.2018, va fi între orele 17.00 – 22.00. În afara acestui interval furnizarea apei se va face la presiune redusă, în vederea acumulării stocului de apă necesar. Funcție de evoluția ulterioară a fenomenului vom reveni cu precizări privind programul normal de furnizare a apei potabile”

Știrea inițială:

Programul de furnizare a apei în municipiul Bacău ar putea fi restricționat, din cauză că nu mai îndeplinește standardele de calitate. Problema a apărut în urma precipitațiilor abundente, care au dus la crfeșterea turbidității (gradului de limpezime) a apei brute ce provine din principal sursă de alimentare, acumularea de la Valea Uzului. Mai exact, apa este atât de tulbure, încât stația de tratare nu mai face față. ”Personalul de specialitate al Companiei de Apă urmărește evoluția acestui parametru, însă în condițiile în care, în perioada următoare, se va constata creșterea turbidității, apreciem că există riscul afectării programului de furnizare a apei în municipiul Bacău”, spun reprezentanții Companiei de Apă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.