Apariția Spitalului Sf.Maria, blocată de Ministerul Justiției

Ministrul Tudorel Toader s-a opus proiectului de fuziune intre cele doua spitale din municipiu,Spitalul Județean de Urgenta și viitorul Spital Municipal, care a fost desființat de Consiliul Local și se va transforma în pavilion al Județeanului.

„Practic clădirea spitalului municipal aparține municipalității, dar entitatea juridică Spitalul Municipal aparține Direcției de Sănătate Publică, din subordinea Ministerului Sănătății”, a zis primarul Cosmin Necula, în cadrul unei conferințe de presă.

Astfel, pentru a desființa Spitalul Municipal, lucru necesar fuziunii cu cel Județean, este necesară inițiativa Ministerului Sănătății. Practic, demersurile de până acum ale autorităților locale au fost inutile. Proiectul de hotărâre de guvern privind desființarea Spitalului Municipal ar fi trebuit inițiat de Ministerul Sănătății și nu de autoritățile locale. Intre timp, Primăria continua demersurile privind restul de executat la clădire, lucrările fiind estimate sa dureze 12 luni. Șantierul este în conservare de câțiva ani, la 75 la suta stadiu de realizare. Intre timp, aparatura și piesele de mobilier au început sa ia calea altor unități medicale, la Spitalul Tbc și la Județean. Acesta din urma a primit 280 de paturi și noptiere, dar și un aparat scump pentru Endocrinologie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.