Aproape 600 de infracţiuni au fost depistate în trafic

Peste 2.600 de conducători auto au rămas fără permis.

Acţiunile de prevenire desfășurate pe drumurile din judeţul Bacău le-au adus dosare penale unor participanţi la trafic, care au ignorat legislaţia.
Potrivit raportului de activitate al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Bacău, în primele şase luni ale acestui an au fost constatate 589 de fapte penale, pe linie de rutieră, şi au fost aplicate peste 30.000 de sancțiuni contravenționale.
Totodată, au fost reținute 2.612 permise de conducere și au fost retrase 809 certificate de înmatriculare.
Cu toate că poliţiştii au fost pe străzi, în perioada analizată s-au produs 120 de evenimente rutiere grave, în judeţul Bacău, principalele cauze care au condus la producerea acestora fiind: viteza excesivă sau neadaptată condițiilor de drum (26 de evenimente grave), indisciplina pietonilor (20) şi neacordarea de prioritate (16).

Pentru reducerea accidentelor, şi în acest an se vor adopta măsuri suplimentare care să vizeze atât componenta preventivă – proiecte, programe, campanii, cât și componenta de combatere – acțiuni, controale, prevenirea victimizării prin evenimente rutiere fiind stabilită ca şi prioritate locală a inspectoratului, anunţă conducerea IPJ Bacău.