Atenţie cum traversaţi! Femeie lovită pe trecere, pentru că a traversat în fugă și nu s-a asigurat

Mare atenție atunci când traversați strada, chiar dacă treceți pe zebră. Trecerea de pietoni nu vă face imuni la accidente, mai ales atunci când nu vă asigurați! Este semnalul de alarmă pe care îl trag polițiștii din Bacău, care au constatat că indisciplina pietonilor în trafic a ajuns una dintre cele mai frecvente cauze care duc la producerea de accidente rutiere. Pietonii care traversează în fugă, fără să se asigure, țâșnind pur și simplu în fața mașinilor, își riscă viețile, chiar dacă se află pe zebră.

Exemplul cel mai recent a fost aseară, la Târgu Ocna, unde o femeie a fost accidentată pe trecerea de pietoni, pe strada Ferdinand.

Potrivit polițiștilor, femeia, de 63 de ani, s-a angajat în traversarea străzii pe trecerea penrtu pietoni, în fugă şi fără să se asigure. Ea a țâșnit practic în fața unei mașini, al cărei șofer nu a mai putut să o evite. Femeia a fost rănită serios și a ajuns la spital. Deși în acest caz șoferul este cel care s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, polițiștii îi sfătuiesc pe pietoni să fie mult mai atenți atunci când se angajează în traversarea străzii.

Deşi pietonii cunosc regulile de circulaţie, mulţi le ignoră. Pentru a nu ajunge în situaţii similare, le recomandăm pietonilor să fie atenţi la trafic, chiar şi atunci când traversează pe trecere, să se asigure că şoferul a observat intenţia de a traversa şi că poate opri în condiţii de siguranţă,      să nu îşi obtureze câmpul vizual cu articole vestimentare (gluga hainei sau umbrela) şi să nu se lase distraşi (utilizarea telefonului mobil poate distrage atenţia şi în cazul pietonilor). Pe conducătorii auto îi sfătuim să îşi amintească mereu că pentru a preîntâmpina orice eveniment neplăcut, în apropierea trecerilor pentru pietoni trebuie să sporească atenţia, să prevadă că un trecător poate fi neatent atunci când traversează”, a declarat agent şef adjunct de poliţie Cătălina Creţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.