Au fost confirmate încă TREI cazuri de infecţie cu virus WEST NILE

Cu acestea, numărul total de cazuri ajunge acum la patru. Direcţia de Sănătate Publică Bacău a notificat UAT-urile Bacău şi Hemeiuş, unde îşi au domiciliul persoanele diagnosticate, dar şi Centrul de Transfuzii Sanguine Bacău.

Virusul West Nile a fost confirmat la încă trei persoane din judeţul Bacău, după primul caz luat în evidenţe în luna iulie. Recent au ajuns la spital doi pacienţi de 54 şi 64 de ani, din municipiul Bacău, şi un alt pacient de 50 de ani, din comuna Hemeiuş, care au primit diagnosticul de infecţie cu virus West Nile.

Toate aceste cazuri au fost izolate în Secţia de Boli Infecţioase Adulţi a Spitalului Judeţean Bacău, unde au primit tratamentul necesar şi au avut o evoluţie clinică favorabilă.

După luarea în evidenţe a acestor cazuri noi de infecţie cu West Nile, Direcţia de Sănătate Publică Bacău a notificat primăriile Bacău şui Hemeiuş pentru reluarea acţiunilor de dezinsecţie cu acţiune asupra ţânţarilor, dar a anunţat şi Centrul de Transfuzii Sanguine Bacău, Direcţia Sanitar- Veterinară Bacău şi medicii de familie, pentru a lua toate măsurile necesare pentru limitarea îmbolnăvirilor.

Acest virus se transmite prin înţepătura ţânţarilor infectaţi, aceştia la râdul lor contactându-l de la păsările infectate.
Copiii şi bătrânii cu boli cronice sau cu sistem imunitar deficitar pot dezvolta forme severe de boală.
Ca metode de prevenţie, se recomandă utilizarea unui repelent, purtarea de haine lungi, îndepărtarea gunoiului menajer şi a apei stătute din butoaie sau alte recipiente de lângă casă şi montarea de plase la ferestre pentru ca ţânţarii să nu ajungă în interior.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a anunţat, astăzi, că în sezonul 2018, în perioada 2.05.2018 – 29.08.2018, s-au înregistrat 117 cazuri de infecţie cu virusul West Nile, iar 12 persoane au decedat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.