Autoritățile din Bacău, în alertă după confirmarea pestei porcine la granița județului. Restricții în 11 localități băcăuane

Autoritățile din Bacău sunt în alertă după ce un focar de pestă porcină a fost confirmat în localitatea Homocea din județul Vrancea. Pentru că focarul este foarte aproape de Bacău, în mai multe localități au fost impuse o serie de restricții. În zona de supraveghere a focarului de boală intră comunele – Urechesti (localitatea Slobozia), Tătărăști (localitățile Ungureni, Cornii de jos, Cornii de sus, Tătărăști), Huruiești (localitățile Pradaiș, Perchiu), Dealu Morii (localitatea Negulesti), Podu Turcului (localitățile Lehancea, Racusana, Giurgioana). În toate aceste localități, DSVSA Bacău a impus restricții privind circulația animalelor și persoanelor.

De asemenea, autoritățile au dispus recensământul exploataţiilor de porcine, care cuprinde și un examen clinic al celor aproximativ 433 porci crescuți în gospodăriile populației situate în zona de restricții a județului Bacău și efectuarea de controale în vederea depistării creșterii suinelor fără respectarea condițiilor sanitare veterinare la nivelul cantoanelor, stânelor și zonele limitrofe fondurilor de vânătoare. Totodată, s-au dispus controale pe șosele, pentru descurajarea comerțului ilegal cu porci vii, carne și produse din carne.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.