Autoritățile din Moinești au transmis autorităților centrale o notă de protest referitoare la modul în care se derulează lucrările de asfaltare pe DN2G Bacău – Comănești. Primarul Moineștiului este indignat că porțiunea drumului național care traversează orașul a rămas neatinsă.

CNAIR derulează un amplu proiect de refacerea a covorului asfaltic pe DN2G. Doar că lucrările au ocolit Moineștiul, chiar dacă anterior fuseseră purtate discuții ca și sectorul din oraș să fie asfaltat. În acest sens, Consiliul Local a hotărât încă din ianuarie 2019 ca porțiunea respectivă să treacă în administrarea Ministerului Transporturilor, tocmai pentru a beneficia de lucrări.

Demersul a fost făcut după modelul înaintat de Consiliul Local Onești, care a fost finalizat prin Hotărâre de Guvern ce a consfințit trecerea sectorului de drum național DN11A aflat în domeniul public al statului din administrarea Consiliului Local Onești în administrarea Ministerului Transporturilor, în vederea realizării de către CNAIR a activităților de interes național în domeniul administrării drumurilor naționale, finalizându-se cu refacerea suprafeței carosabile de către CNAIR.

Consiliul Local Moinești solicită public Ministerului Transporturilor să facă demersurile necesare pentru preluarea în administrare a sectorului de drum național DN2G km 43+640 – km.53+358 pentru asigurarea siguranței transporturilor și pe aceste sector de drum, așa cum se întâmplă pe toate drumurile naționale”, se arată în nota de protest înaintată Ministerului Transporturilor.