Autoritățile din Moinești trag de urechi conducerea Ministerului Transporturilor pentru că a lăsat de izbeliște un important sector de drum național

Autoritățile din Moinești au transmis autorităților centrale o notă de protest referitoare la modul în care se derulează lucrările de asfaltare pe DN2G Bacău – Comănești. Primarul Moineștiului este indignat că porțiunea drumului național care traversează orașul a rămas neatinsă.

CNAIR derulează un amplu proiect de refacerea a covorului asfaltic pe DN2G. Doar că lucrările au ocolit Moineștiul, chiar dacă anterior fuseseră purtate discuții ca și sectorul din oraș să fie asfaltat. În acest sens, Consiliul Local a hotărât încă din ianuarie 2019 ca porțiunea respectivă să treacă în administrarea Ministerului Transporturilor, tocmai pentru a beneficia de lucrări.

Demersul a fost făcut după modelul înaintat de Consiliul Local Onești, care a fost finalizat prin Hotărâre de Guvern ce a consfințit trecerea sectorului de drum național DN11A aflat în domeniul public al statului din administrarea Consiliului Local Onești în administrarea Ministerului Transporturilor, în vederea realizării de către CNAIR a activităților de interes național în domeniul administrării drumurilor naționale, finalizându-se cu refacerea suprafeței carosabile de către CNAIR.

Consiliul Local Moinești solicită public Ministerului Transporturilor să facă demersurile necesare pentru preluarea în administrare a sectorului de drum național DN2G km 43+640 – km.53+358 pentru asigurarea siguranței transporturilor și pe aceste sector de drum, așa cum se întâmplă pe toate drumurile naționale”, se arată în nota de protest înaintată Ministerului Transporturilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.