Bunuri culturale de patrimoniu ridicate de polițiști în urma unor percheziții

Poliţiştii băcăuani au efectuat o percheziţie domiciliară la locuinţa unui bărbat din localitate în urma căreia au fost ridicate mai multe bunuri culturale mobile, susceptibile a fi sustrase din zone cu patrimoniu arheologic.

Astăzi, poliţişti de investigaţii criminale, „mascați” şi criminalişti, cu sprijinul Inspectoratelor de Poliţie Iaşi şi Neamţ, au descins la locuința unui bărbat de 52 de ani, din Bacău. Aici au găsit obiecte arheologice ce pot data din perioada neolitică, monede greco-romane, din argint, susceptibile de clasare în patrimoniu cultural naţional, precum şi alte monede emise în diverse state europene, ce ar putea data din secolele XVIII-XIX.

Bunurile identificate au fost indisponibilizate de poliţişti, existând suspiciuni cu privire la provenienţa acestora, unele dintre ele putând fi sustrase din zone cu patrimoniu arheologic. “În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de furt calificat, urmând a se da soluţie legală prin unitatea de Parchet”, se arată într-un comunicat al IPJ Bacău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.