Cabinetul Orban ajunge azi în Parlament pentru votul de învestitură

Parlamentarii se întrunesc astăzi, începând cu ora 14:00, în ședință comună de plen, pentru a vota învestirea Guvernului Orban. Premierul desemnat, Ludovic Orban, a afirmat că estimează că va obține între 237 și 243 de voturi.

După datele pe care le avem astăzi estimarea noastră este că putem obține între 237 și 243 de voturi. După discuțiile pe care le-am purtat, după analiza prezenței, maia ales în grupurile parlamentare, sunt încrezător, în ciuda boicotului rușinos al PSD, pe care nu îl înțelegem. E un mod urât de a ieși din scenă. În ciuda boicotului am încredere că vom reuși mâine. Nu pot să accept ca PSD să facă evaluarea candidaților pe care i-am propus pentru fiecare fiecare Minister în parte”, a spus Ludovic Orban, duminică.

Premierul desemnat a încheiat săptămâna trecută mai multe acorduri politice cu partidele parlamentare (USR, PMP, ALDE, UDMR ) în vederea susținerii învestirii Guvernului. Totodată, Guvernul Orban va fi susținut și de grupul minorităților naționale.

PSD şi Pro România au anunţat că vor lipsi de la ședința de plen. Totuși, premierul desemnat Ludovic Orban se declară optimist şi spune că partidul este pregătit să facă faţă şi unor „tertipuri” procedurale de care PSD s-ar putea folosi pentru a amâna votul de învestitură.

Pentru a putea fi învestit sunt necesare cel puțin 233 de voturi. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.