Pe 30 iunie, procurorii DIICOT au decis trimiterea in judecata a 15 persoane, printre care si trei politisti, pentru comiterea mai multor infractiuni, intre care trafic de doguri, act sexual cu un minor si trafic de influenta, se arată într-un comunicat de presă publicat pe site-ul instituției.

Potrivit sursei citate, in dosar sunt inculpate pana acum 30 de persoane, 11 dintre inculpati incheind cu procurorii un acord de recunoastere a vinovatiei. 

În actul de sesizare se arata ca faptele prezentate s-au consumat in cadrul oferit de o cladire cu destinatie de depozit situat pe o stradă din municipiul Bacau.

„În interiorul acestui spațiu, pe parcursul unei perioade care a durat mai bine de patru ani, inculpatul S. M. a angrenat societatea constituită în jurul său – de altfel deosebit de eterogenă prin asocierea unor oameni de afaceri, cu funcționari publici purtători ai autorității de stat, persoane cu trecut infracțional sau elevi ai liceelor băcăuane – în practica curentă a abuzului de alcool, droguri și substanțe psihoactive, prostituție și spectacole cu caracter erotic”, se arata in rechizitoriul intocmit in acest dosar.

Liderul gruparii este acuzat de punere la dispozitie a unui local pentru consumul ilicit de droguri, trafic de droguri, cumparare de influenta, complicitate la savarsirea infractiunii de cumparare de influenta, folosirea prostitutiei infantile in forma continuata, act sexual cu un minor, proxenetism, pornografie infantila si sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Intre inculpati sunt trei politisti:

– AURSULESI RAZVAN – GABRIEL, agent de politie, pentru savarsirea infractiunii de folosire a prostitutiei infantile, in forma continuata

– HUIBAN ADRIAN BOGDAN, agent de politie, pentru savarsirea infractiunii de efectuare fara drept de operatiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive

– BUJOR VASILICA, agent de politie, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu.

„In actul de sesizare s-a aratat ca faptele prezentate s-au consumat in cadrul oferit de o cladire cu destinatie de depozit situat pe o strada din municipiul Bacau. In interiorul acestui spatiu, pe parcursul unei perioade care a durat mai bine de patru ani, inculpatul S. M. a angrenat societatea constituita in jurul sau – de altfel deosebit de eterogena prin asocierea unor oameni de afaceri, cu functionari publici purtatori ai autoritatii de stat, persoane cu trecut infractional sau elevi ai liceelor bacauane – in practica curenta a abuzului de alcool, droguri si substante psihoactive, prostitutie si spectacole cu caracter erotic”, au transmis procurorii.

Potrivit acestora, „comportamentul la limita moralitatii si in conflict acut cu legislatia penala, s-a propagat si in afara incintei depozitului, membrii anturajului implicandu-se intr-o serie de manopere ce vizau rezolvarea unor probleme legale, prin metode aflate in afara oricaror cadre si determinari institutionale”.

Dosarul a fost inaintat spre competenta solutionare Tribunalului Bacau.