Cele mai mari solicitări de pașapoarte din ultimii zece ani

Fluxul solicitărilor de pașapoarte este în creștere față de lunile anterioare. În perioada 1-8 august 2018 au fost înregistrate un număr de 2141 cereri, iar, de la începutul anului până în prezent, au fost înregistrate un număr de 27.319 cereri pașapoarte, mai multe cu 20% față de anul trecut.
În ziua de 7 august 2018, Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Bacău a onorat serviciile pentru un număr de 430 solicitanți de paşapoarte, acesta fiind cel mai mare număr de solicitări de pașapoarte înregistrate într o singură zi în ultimii zece ani.
Pentru a putea răspunde volumului mare de solicitări înregistrate la nivelul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Bacău, prefectul județului Bacău, Maricica Luminița Coșa a dispus o serie de măsuri organizatorice. Programul de lucru cu publicul este prelungit de la 08.30 la 18.30, zilnic, de luni până vineri şi a fost deschis cel de al cincilea ghişeu de primiri cereri.
Pentru o rezolvare cât mai eficientă a problemelor cu care se confruntă cetăţenii solicitanţi de paşapoarte, există un program special de audienţe, astfel încât cetăţenii se pot adresa şefului serviciului, comisar șef Florentina Neamțu, în fiecare zi pentru cazurile urgente.
Cetăţenilor solicitanți de paşapoarte le este oferită posibilitatea programării atât în mediu on-line prin accesarea programului existent pe site-ul Instituţiei Prefectului – secţiunea Eliberări paşapoarte, cât şi prin obţinerea bonurilor de ordine personalizate şi distribuite zilnic la sediul serviciului de pașapoarte.
O altă măsură este funcţionarea camerei de luat vederi care transmite imagini în direct de pe afişajul electronic unde sunt inserate numerele bonurilor de ordine si numărul ghișeelor, existând astfel posibilitatea ca cei interesaţi să urmărească numărul bonului de ordine obținut, din faţa oricărui calculator sau a telefonului mobil conectat la internet, cu accesarea site-ului Instituţiei Prefectului – secţiunea Eliberări paşapoarte,”Vizualizare bonuri de ordine // camera live”, ceea ce reduce timpii de aşteptare în sala de lucru cu publicul.

În zilele de 16 și 17 august 2018, declarate ca zile libere de către Guvern, activitatea cu publicul se va desfășura conform programului normal de lucru la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple și Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule Bacău. Ziua de 15 august, sărbătoare religioasă, este zi liberă legală. Astfel, în cele două zile, 16 și 17 august a.c., la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple se va lucra în intervalul orar 8.30 – 18.30, iar la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule se va lucra în intervalul orar 8.30 – 16.30.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.