Cererile pentru restituirea taxei auto se depun până săptămâna viitoare

Termenul limită pentru depunerea cererilor de restituire a taxei auto, indiferent de denumirea ei, este 31 august, conform ordonanței de urgență din 2017 care reglementează procedura de restituire.

Conform actului normativ, orice cerere depusă ulterior acestei date limită nu va mai fi luată în considerare. Sunt patru tipuri de taxe auto, iar pentru taxa specială, care se restituie de la bugetul de stat, se estimează ca odată cu expirarea termenului de depunere a cererilor să fie finalizată și restituirea integrală a acesteia. În ceea ce privește celelalte taxe auto, adică taxa pe poluare, pe emisiile poluante și timbrul de mediu, sumele vor fi restituite pe măsură ce Administrația Fondului de Mediu va aloca banii necesari. Pentru timbrul de mediu, restituirea sumelor se va face începând cu 1 septembrie 2018, până la finalul lunii martie 2019.

Pentru a solicita restituirea banilor, autoritățile au simplificat procedura, fiind acum necesară o cerere, o copie de buletin și un extras de cont, restul datelor fiind colectate de angajații direcțiilor de finanțe.

Până acum s-au depus peste 15.000 de cereri de restituire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.