CHINA: UN BĂRBAT A FOST PRINS CU 100 DE ȘERPI ÎN PANTALONI

Legile Chinei referitoare la biosecuritatea și controlul bolilor interzic introducerea de specii neautohtone fără permisiune.

Un bărbat a fost prins cu aproximativ 100 de șerpi vii în pantaloni, într-o încercare de a-i aduce ilegal în China continentală, conform autorității vamale a țării.

Bărbatul a fost oprit de ofițerii vamali în timp ce încerca să iasă din Hong Kong-ul semi-autonom și să intre în orașul de frontieră Shenzhen, după cum a transmis marți, 9 iulie, vama chineză.

„În urma inspecției, ofițerii vamali au descoperit că buzunarele pantalonilor pe care îi purta pasagerul erau ambalate cu șase pungi din pânză cu cordon și sigilate cu bandă adezivă.

 Odată deschisă, s-a constatat că fiecare pungă conținea șerpi vii de tot felul de forme, dimensiuni și culori”, au transmis autoritățile vamale. Ofițerii au confiscat 104 reptile, inclusiv șerpi de lapte și șerpi de porumb, dintre care multe erau specii neautohtone.

O înregistrare video a arătat doi agenți de frontieră care priveau în saci de plastic transparenți plini cu șerpi roșii, roz și albi care se zvârcoleau, potrivit The Guardian.

China, unul dintre cele mai mari centre de trafic de animale

China este unul dintre cele mai mari centre de trafic de animale din lume. Însă, în ultimii ani, autoritățile chineze au luat măsuri drastice împotriva comerțului ilicit.

Legile țării referitoare la biosecuritatea și controlul bolilor le interzic oamenilor să introducă specii neautohtone fără permisiune.

„Cei care încalcă regulile vor fi trași la răspundere în conformitate cu legea”, a declarat autoritatea vamală, fără a preciza cum a fost sancționat bărbatul care a ascuns peste 100 de șerpi în pantaloni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.