Cine sunt băcăuanii care au EXECUTAT cu sânge rece un om de afaceri din Vrancea

Cei doi băcăuani care, alături de un vrâncean, au fost opriți la vama Nădlac și duși la Parchetul Vrancea pentru a fi audiați în cazul uciderii omului de afaceri Constantin Chiriță, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.

Bogdan Ionuț Sprînciană și Marius Daniel Cruceanu sunt din comuna Stănișești din județul Bacău. Amândoi locuiau și lucrau la Adjud, în Vrancea, unde l-au cunoscut pe Gheorghe Vasile Văscăuțanu. Cei trei au pus la cale încă din data de 3 ianuarie să-l jefuiască pe omul de afaceri din Vrancea, asociat la două case de schimb valutar din Focșani, despre care aflaseră că transportă zilnic sume mari de bani cu mașina personală.

Din cercetări a rezultat că în perioada 3.01.2019-22.02.2019 inculpaţii au efectuat activităţi pentru a pregăti săvârşirea faptelor, în sensul că au achiziţionat un autoturism de teren, căruia i-au schimbat culoarea, au montat o bară metalică de protecţie în partea din faţă şi plăcuţe cu număr fals de înmatriculare. Totodată, aceştia s-au interesat la cunoştinte asupra programului victimei, precum şi asupra orei la care aceasta pleca de la locul de muncă către localitatea de domiciliu, Slobozia Ciorăşti, în acelaşi timp verificând şi traseul ce urma să-l parcurgă victima.  În aceste condiţii, în după-amiaza zilei de 22.02.2019, în jurul orei 19.00, s-au deplasat în municipiul Focşani doi dintre inculpaţi (Bogdan Ionuț Sprînciană și Gheorghe Vasile Văscăuțanu – N.R. )  cu autoturismul modificat, iar cel de-al treilea cu un alt autoturism, urmând a le asigura scăparea celor doi dacă ar fi intervenit probleme. Astfel, cei doi inculpaţi ce se aflau în maşina de teren cu numere false de înmatricular, au intrat în mod intenţionat în coliziune cu autoturismul victimei, în timp ce acesta rula pe DJ 205 R Focşani – Slobozia Ciorăşti. Ulterior au coborât din autoturism şi au executat asupra victimei două focuri de armă, care i-au produs acesteia leziuni şi au dus la deces. Inculpaţii au mers la locul faptei înarmaţi, iniţial cu scopul de a sustrage suma de bani ce se afla în autoturismul victimei, însă au prevăzut şi au acceptat că prin modul de acțiune pot provoca moartea victimei. După săvârşirea faptei, cei doi s-au grăbit pentru a părăsi locul faptei de teamă să nu fie identificaţi de alţi participanţi la trafic, au abandonat autoturismul avariat, după care au plecat la locul de întâlnire cu cel de-al treilea inculpat, care i-a preluat cu un alt autoturism pentru a nu fi identificaţi în zona comiterii faptei”, a declarat procurorul Sanda Apostolescu de la Parchetul Vrancea, la scurt timp după reținerea celor trei.

Judecătorii de la Tribunalul Vrancea au dispus arestarea preventivă a celor trei bărbați, pentru următoarele fapte: Bogdan Ionuț Sprînciană – pentru omor calificat, tentativă la infracțiunea de tâlhărie calificată, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă fără drept și de punere în circulație sau de conducere a unui vehicul neînmatriculat; Gheorghe Vasile Văscăuțanu – pentru omor calificat, tentativă la infracțiunea de tâlhărie calificată, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă fără drept;  Marius Daniel Cruceanu – pentru complicitate la infracțiunea de omor calificat și complicitate la tentativă la infracțiunea de tâlhărie calificată.

Băcăuanul Bogdan Ionuț Sprînciană are un cazier bogat. În 2016, el a fost eliberat condiţionat din închisoare, după executarea unei părţi din pedeapsa primită pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Anterior, el mai avusese o condamnare cu suspendare după ce a ameninţat cu pistolul un bărbat, pe stradă. El lucra în Adjud la o firmă de pază și protecție, de la care își dăduse demisia cu 10 zile înaintea atacului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.