Circa 2.600 de băcăuani au ajuns la spital cu infecții respiratorii

Într-o singură săptămână, 22-28 octombrie, Direcția de Sănătate Publică a contorizat nu mai puțin de 2600 de băcăuani care au ajuns la Urgențe cu diverse forme de răceală, de la infecții respiratorii la pneumonii și bronhopneumonii.

„În acest interval, s-au prezentat la unitățile spitalicești 2338 pacienți cu infecții acute respiratorii, din care 88 s-au internat și 294 cu pneumonii și bronhopneumonii, din care 90 au rămas internați”, a declarat Anda Dumitrescu, purtător de cuvânt al Direcției de Sănătate.

Cele mai multe infecții respiratorii s-au înregistrat la copii cu vârste între 2 și 14 ani, unde s-au și făcut cele mai multe internări. Aceeași  situație se înregistrează și la pacienții cu pneumonii. Schimbările bruște de temperatură favorizează o circulație mai mare a virușilor, de unde și aceste îmbolnăviri.

O metodă de prevenție o constituie vaccinarea antigripală. Județul nostru a primit circa 35 de mii de doze de vaccin, iar 9000 de băcăuani deja s-au vaccinat, în mare parte personal medical, persoane din instituții de ocrotire și pacienții cu afecțiuni cronice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.