Circulație rutieră restricționată pe DN 11 între Onești și Bacău

Circulația rutieră a fost restricționată pentru autovehiculele cu sarcina maximă admisă mai mare de 7,5 tone pe DN11, km 132+500 – km 175+460, între Onești și Bacău. Conform unui comunicat al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, motivul îl reprezintă ninsorile abundente, măsura fiind instituită îndeosebi pentru evitarea riscului de accidente rutiere grave și crearea de blocaje în trafic.
Și pe acest sector drumarii de la DRDP Iași acționează cu autobasculante cu lamă și sărărițe, dar și cu utilaje de tip Unimog. Circulația se desfășoară însă în condiții de iarnă, cu sectoare de zăpadă frământată, pe fondul căderilor consistente de precipitații. DRDP Iași face eforturi pentru asigurarea circulației în condiții de siguranță, ridicarea restricției fiind condiționată însă și de evoluția situației meteo, dar și a parametrilor din trafic.
Marți după amiază au fost instituite restricții de tonaj pentru autovehiculele cu sarcina maximă admisă mai mare de 7,5 tone și pe DN 28A, km 0- km 37 (Târgu Frumos – Pașcani – Moțca), respectiv pe DN 28, km 0 – km 28 (Casa de apă – Târgu Frumos).
CNAIR face apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.