Ciucă și Ciolacu, față în față. Scandalul mocnește în coaliție – PSD cere demisia ministrului Energiei. Cum răspunde PNL

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă vor participa la evenimentele organizate de Ziua Unirii. Cei doi lideri maschează scandalul care mocnește în coaliție, cu doar patru luni înainte de preluarea puterii de către PSD în Guvernul României.

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă participă azi la evenimentele organizate de Ziua Unirii la Iași, apoi la Focșani. Turneul celor doi lideri în țară maschează scandalul uriaș care mocnește în coaliție, la patru luni până la preluarea puterii în Guvern de către PSD. Social-democrații și liberalii se acuză reciproc de incompetență. 

Cele mai recente mesaje vin de la primvicepreședintele PNL Dan Motreanu care a declarat că liderii PSD atacă miniștrii PNL.

 

„Este destul de dificil să avem o colaborare bună cu PSD in toate județele, chiar dacă am găsi un numitor comun pentru multe lucruri care ne despart, atâta timp cât Președintele PSD Marcel Ciolacu îi încurajează pe unii dintre reprezentanții săi în teritoriu să îi atace pe miniștrii PNL și pe reprezentanții administrației locale PNL.

Este exclus ca șeful unei organizații slabe a PSD, cum este cea de la Giurgiu, să atace într-o postare trei miniștri ai PNL, si nu este prima dată, si nu doar pe ministrii PNL. Altădată și pe reprezentanții PNL din conducerea Consiliului Județean Giurgiu, fără să aibă aprobarea Președintelui sau a conducerii centrale PSD. Președintele PSD Giurgiu , cel care a pierdut CJ în alegerile locale din 2020, a fost ales de curând în funcție , dar asta doar după ce a primit aprobarea de la conducerea centrală a PSD – așa este la PSD acolo unde au lideri slabi, prin urmare este încă în „evaluare” pentru a rămâne președinte de organizație a PSD pentru alegerile din 2024. Din acest motiv, dați-mi voie să cred că a avut avizul Președintelui Ciolacu sau a conducerii Centrale PSD pentru a ataca pe cei 3 miniștri PNL.

 

După cum vedeți, este o diferență foarte mare între ceea ce declară Președintele PSD și acțiunea sa politică. Este o diferență foarte mare între abordarea premierului Ciucă – care niciodată nu a încurajat atacurile în coaliție, dimpotrivă a preferat să nu răspundă atunci când a fost atacat el sau PNL – și cea a lui Marcel Ciolacu care încurajeaza liderii din eșalonul 2-3 al partidului să atace miniștrii PNL sau să ii încurajeze să facă oferte pentru „atragerea” unor primari PNL. Prin urmare, în aceste condiții, este greu să vorbim despre o colaborare unitară la nivelul tuturor județelor între PNL si PSD”, a declarat primvicepreședintele PNL Dan Motreanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.