Claudiu Năsui (USR): În ultimii 6 ani, pensiile speciale au crescut cu 73%, în 2021 au crescut cu încă 8% faţă de 2020

Deputatul USR Claudiu Năsui a scris, luni, pe Facebook, că au ieşit cifrele despre pensiile speciale pe 2021, iar în ultimii 6 ani. pensiile speciale au crescut cu 73%.

”Au ieşit cifrele despre pensiile speciale pe 2021. În ultimii 6 ani pensiile speciale au crescut cu 73%. În 2021 au crescut cu încă 8% faţă de 2020. Pentru români „nu sunt bani”, dar pentru speciali se găsesc mereu bani. Pentru unele categorii de speciali cheltuielile s-au dublat, ba chiar s-au triplat, comparativ cu anii trecuţi. O singură categorie de speciali a fost eliminată: parlamentarii. Deci se poate. Pur şi simplu clasa politică alege să nu o facă”, a scris Năsui. 

El precizează că ”singurul motiv pentru care au fost eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor este războiul dus de USR începând cu 2017”.

”Foştii parlamentari se judecă la această oră în sute de procese cu statul român, cerându-şi privilegiile înapoi. Nu suportă să trăiască cu aceleaşi pensii şi aceleaşi reguli ca oricare alt român. Pierd pe linie, pentru că pare că instanţele menţin decizia tăierii”, mai arată deputatul USR.

”Ce fac restul pensiilor speciale? Cresc în continuare bine mersi. Deşi, înainte de alegeri, PSD-PNL clamau că vor elimina pensiile speciale de urgenţă, acum încep să le găsească justificări. Ba că „nu sunt speciale”, ba că sunt „justificate”, ba că unii „au nevoie” de ele (!). Să înţeleagă toată lumea: pensiile speciale pot fi eliminate chiar de mâine. Însă ei promit că o vor face altcândva, în viitor. După următoare alegeri, probabil, să mintă iar lumea că vor să le taie. În realitate, sistemul pensiilor speciale e creaţia PSD-PNL şi nu au nici cea mai mică intenţie să-l elimine. Dimpotrivă, tot ei susţin noi pensii speciale pentru primari şi viceprimari. Acesta este statul specialilor. Unii muncesc şi plătesc printre cele mai mari impozite din toată Europa, alţii se lăfăie în pensii speciale primite pe viaţă doar pentru că au fost conectaţi cu cine trebuie. Cu cât au fost mai apropiaţi de centrii de putere ai statului, cu atât şi-au tras beneficii mai mari din banii noştri”, mai spune Năsui. 

Potrivit deputatului USR, ”statul ţine românii în sărăcie, penru că el ia jumătate din salariu de la milioane de români ca să plătească aceste pensii speciale de zeci de mii de lei pe lună”.

”România are cea mai ridicată taxare a muncii pe salariile mici din UE. De facto, statul român goneşte românii în ţările unde taxarea muncii nu e atât de sufocantă. Iar pe românii care au rămas în ţară îi ţine în sărăcie. România e pe locul 1 în fiecare an la sărăcia în muncă în întreaga Uniune Europeană. Am fi putut scădea treptat povara fiscală pentru români şi să scoatem milioane dintre ei din sărăcie. Singura soluţie pentru a ieşi din sărăcie este reducerea impozitării muncii prin aplicarea cât mai rapidă a Zero taxe pe salariul minim. Fie şi treptat, până ajungem să nu mai avem nicio taxă pe echivalentul salariului minim. An de an, PSD-PNL au spus că nu se poate, pentru că „nu sunt bani”. De fapt, bani sunt. Dar sunt pentru a plăti miliarde în pensii speciale şi pentru sinecurile la stat, care cresc an de an. Când mai auziţi politicienii zicând că nu sunt bani pentru a ne scădea taxele şi a ne lua mai puţin din muncă, uitaţi-vă cât din buzunarele lor şi ale clientelei de partid sunt umplute din banii noştri. După ce achită poliţele clientelei politice, sinecurile şi mafia de partid, nu mai sunt bani să mai lase şi românilor care îi muncesc. Acolo, într-adevăr, nu mai ajung banii”, mai scrie Claudiu Năsui în postare. 

 

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.