Crăciun însângerat pe șoselele din România. Peste 21 de oameni au murit

Crăciun negru pe șoselele României. În doar trei zile, peste 21 de oameni au murit în accidente rutiere cumplite. Alte peste 33 de persoane au fost rănite grav. În ultimele 48 de ore s-au produs 44 de accidente rutiere în țară, potrivit informațiilor Poliției Române. Peste 530 de șoferi au rămas fără permis, cei mai mulți pentru viteză și consum de alcool.

Un ultim grav accident a avut loc joi, pe Dealul Negru, în dreptul localității argeșene Zamfirești. O mașină condusă de fostul ministru Daniel Chițoiu s-a ciocnit cu o alta frontal. Chițoiu s-a ales cu câteva coaste rupte, în timp ce doi oameni au murit și o a treia a fost rănită. Martorii susțin că fostul ministru ar fi vinovat, pentru că ar fi vorbit la telefonul mobil și ar fi făcut o depășire riscantă.

Bilanțul morților de pe șoselele din țară a ajuns în a doua zi de Crăciun la 21, din păcate. Aproape 40 de oameni au fost răniți în accidente rutiere în ultimele trei zile.

Ultimul accident s-a petrecut chiar în după-amiaza celei de-a doua zile de Crăciun, pe Dealul Negru, pe drumul dintre județele Argeș și Râmnicu Vâlcea, în dreptul localității argeșene Zamfirești. Două persoane au murit și două au fost rănite după ce două mașini s-au ciocnit frontal. Într-una din mașini se afla și fostul ministru al Finanțelor în Guvernul Ponta, Daniel Chițoiu. Martorii susțin că fostul ministru ar fi vinovat, pentru că ar fi vorbit la telefonul mobil și ar fi făcut o depășire riscantă, în mare viteză. Chițoiu are câteva coaste rupte, potrivit medicilor, și a fost transferat urgent  la Spitalul Floreasca din Capitală de la Spitalul de Urgență Pitești. Polițiștii au deschis o anchetă pentru a stabili cine a fost de vină în tragicul, dar și un dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Fostul ministru Daniel Chițoiu, acuzat de moartea a două persoane. Ce făcea la volan VIDEO

Poliția Română anunțase la începutul zilei de joi într-un comunicat de presă  că au murit 19 oameni în accidente rutiere foarte grave, în zilele de 24 și 25 decembrie. În cele 2 zile, la nivel naţional, s-au produs 44 de accidente rutiere, în urma cărora 19 persoane au decedat, iar alte 33 au fost grav rănite.

Polițiștii au reținut 532 de permise de conducere, dintre care 64 pentru consum de alcool și 171 pentru viteză. De asemenea, polițiștii au retras 89 de certificate de înmatriculare.

Poliţiştii recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă, să se asigurare şi să semnalizeze înainte de schimbarea direcţiei de deplasare şi să crească distanţa de siguranţă între vehicule.

În plus, conducătorii auto trebuie să verifice, înainte de a porni la drum, ca autovehiculele să aibă funcţionale sistemele de dezaburire, care să le asigure o bună vizibilitate.

IGPR reaminteşte că pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă.

Informează www.realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.